جلوگیری از ۲،۵ میلیون مرگ با کاهش ۶ گرم نمک در روز


علی اکبر سیاری اظهار داشت: متاسفانه بیش از 50 درصد نمک مصرفی از طریق مصرف نان، پنیر، رب گوجه، سس و انواع فست فود ها است و این در حالی است که باید روزانه 5 گرم نمک مصرف شود.

معاون بهداشت با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک باعث افزایش فشار خون می شود، افزود: حدود 10 میلیون نفر از افراد 15 تا 64 سال در کشور فشار خون بالا دارند و سالانه تعداد زیادی از افراد در اثر فشار خون بالا جان خود را از دست می دهند.

سیاری در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک گفت: کاهش مصرف نمک باعث کاهش فشار خون و به دنبال آن کاهش سکته‌های مغزی، قلبی و نارسایی های کلیوی و قلبی می شود.

وی در ادامه، بر ضرورت فرهنگ سازی در کاهش استفاده از نمک از سوی مردم و تولید کنندگان مواد غذایی تاکید کرد و بیان داشت: جلب همکاران صنایع غذایی به منظور تولید محصولات کم نمک، برچسب دار کردن مواد غذایی تولید شده از نظر میزان نمک مصرفی از سوی تولیدکنندگان مواد غذایی، پایش میزان نمک مصرف شده در ماده غذایی تولیدی و همچنین پایش میزان نمک مصرفی در سبد غذایی مردم از برنامه های بسیج ملی کاهش مصرف نمک است.

سیاری با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان نمک مصرفی در کشور حدود 10 تا 12 گرم است، افزود: باید میزان نمک مصرفی در افراد زیر 50 سال  5 گرم در روز و در افراد بالای 50 سال و همچنین بیماران قلبی حدود 3 گرم در روز یعنی نصف قاشق مرباخوری باشد.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، کاهش مصرف 6 گرم نمک در روز باعث کاهش 24 درصدی سکته‌های مغزی و کاهش 18 درصدی سکته‌های قلبی می‌شود که در نهایت موجب پیشگیری از 2.5 میلیون مرگ می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین مصرف نمک افراد از طریق نان است، افزود: اگر بتوانیم میزان نمک مصرفی در نان را اصلاح کنیم، توانسته ایم 50 درصد مشکلات را حل کنیم.

سیاری در پایان بر عدم استفاده از نمک‌های فله ای، تصفیه نشده و نمک دریا تاکید کرد و افزود: نمک دریا درصد ید بسیاری پایینی دارد و نمک‌های فله‌ای و تصفیه نشده برای بدن مشکل‌زا هستند.

امکان ارسال نظر برای این موضوع وجود ندارد